Canals

El cafè del matí amb inversors

Des del 2001, ACC1Ó organitza mensualment els Esmorzars de Finançament

Mitja hora abans de cada sessió, els assistents poden fer treball en xarxa
Als esmorzars hi assisteixen una mitjana de 90 assistents

És possible tirar endavant un projecte emprenedor amb uns recursos limitats? Marek Fodor, mentor de Seed Rocket, cofundador d'Atrapalo.com i Elecciones.es, va donar resposta a aquestes preguntes que molts emprenedors tenen al cap i no saben com resoldre. Al gener de l'any passat, Fodor va encetar el calendari d'Esmorzars de Finançament del 2012 amb Bootstrapping, Emprendre amb Recursos Mínims.

Aquest exemple només és un dels diversos temes que es tracten als Esmorzars de Finançament que cada mes organitzen a ACC1Ó. Aquesta iniciativa, que es van encetar l'any 2001, s'ha anat convertint en una cita imprescindible per conèixer de primera mà experiències diverses entorn del finançament d'empreses, tractar temes d'actualitat en l'àmbit de finançament, generar interès per les tendències actuals i, a més, donar visibilitat a casos d'èxit d'emprenedors i inversors.

Es tracta, doncs, de sessions participatives que tenen l'objectiu d'oferir elements de reflexió al públic assistent, en relació amb les seves estratègies d'inversió i de cerca de finançament.

Diversos perfils. Les sessions estan dirigides a emprenedors, inversors, consultors, representants de les societats de capital de risc i a la comunitat inversora, en general.

Mensualment, a la seu d'ACC1Ó hi té lloc un Esmorzar de Finançament, amb temes i ponents ben diversos, que ja s'han convertit en trobades consolidades, especialment per a emprenedors que busquen consells d'altres que ja han passat per les etapes de creació d'empresa en què es troben ells.

Els Esmorzars de Finançament, que van començar sent trobades amb petit comitè, s'han anat popularitzant i l'habitual és que a cada sessió hi assisteixin una mitjana de 90 persones.

L'èxit no és només fruit de l'interès que desperten els diversos temes que es tracten als esmorzars, sinó també perquè mitja hora abans de la sessió, s'afavoreix el treball en xarxa entre tots els assistents. A ACC1Ó asseguren que gràcies a aquest espai per afavorir contactes en els Esmorzars de Finançament s'ha ajudat a trenar un ecosistema entre empresaris, emprenedors, inversors i consultors catalans. De fet, l'any passat n'hi van participar cap a un miler. En el proper esmorzar, previst per al dimarts 15 de gener, Jose Maria Pina, director d'Emprenedoria de la xarxa d'inversors privats Keiretsu Forum Barcelona, analitzarà els 7 errors més comuns dels emprenedors tant a l'hora de plantejar l'enfocament del seu projecte com en la fase de presentació i negociació amb l'inversor. Explicarà, per tant, que tot i que els inversors privats són una opció per finançar projectes empresarials en una fase inicial, no tots els projectes estan en el moment adequat perquè siguin invertibles.


propera cita


15 de gener


‘Els 7 pecats capitals dels emprenedors'

José Maria Pina,

Enterpreneurship Director de Keiretsu Forum

Hora: 8:30am

Sessió: Els 7 pecats capitals dels emprenedors

Ponent: José Maria Pina Sánchez-Mariscal, Enterpreneurship Director de Keiretsu Forum

Manel Sarasa CEO de Wineissocial

“Captar talent, el principal escull de l'emprenedor”

Wineissocial és una plataforma digital de recomanació de vins amb què es vol ajudar a canviar la manera com la gent descobreix el vi. Els s experts recomanen els vins que encaixen amb els gustos de l'usuari, i que sense adonar-se'n permeten que aprenguis i gaudeixis molt més del món del vi.

Manel Sarasa és un dels fundadors d'aquesta empresa, que capitaneja amb Ferran Centelles, l'anterior sommelier del Bulli i de Thomas Kissler. Abans de Wineissocial, Manel Sarasa va crear Openbravo i ha estat un dels ponents dels Esmorzars de Finançament d'ACC1Ó.

Com neix la idea de crear la plataforma Wineissocial?

Del somni de tot amant del món del vi: Recomaneu-me vins que m'agradin molt!

Ha estat captar finançament, el principal escull amb què s'ha trobat en el procés per emprendre l'empresa?

No. Els diners mai no són el principal problema per muntar un negoci.

Quins han estat, doncs?

Captar el millor talent, muntar un equip que funcioni i escalar el negoci és molt més difícil.

Ara que ja ha passat per aquest procés, quins aspectes creu que cal tenir en compte per posar en marxa un projecte com el seu?

Passió pel que fas. Entendre molt bé el teu client i, com he dit abans, tenir el millor equip. Comptar amb socis con el Ferran, 11 anys sommelier del Bulli, el Thomas, exdirector d'Operacions d'Almirall, el Lucas, fundador de Privalia, l'Steven, exsoci d'un dels fons de capital de risc mes grossos d'Europa, entre d'altres, és el nostre gran actiu!

Quines creu que han estat les claus de l'èxit de Wineissocial?

La gent amb què treballem cada dia. És gent molt capaç, enamorada del que fa i que ho ha deixat tot per crear aquest somni per als amants del vi.

Quines recomanacions faria a una persona que té una idea però que no sap com convertir-la en empresa?

Comença a treballar. No esperis mai que arribin els diners per començar, ja que els diners no arribaran mai si tu no vas al seu davant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.