Cultura

Mor l’humorista gràfic i guionista Tom Roca als 67 anys

Fou un dels fundadors d'‘El jueves’ i va col·laborar amb revistes com ’Por favor’ i ’El Papus’, i diaris com ’El Periódico de Catalunya’

També fou productor i guionista televisiu

L’humorista gràfic, guionista i productor de programes de televisió, Antoni Roca Palacios, conegut com Tom i Toni, ha mort aquest dilluns a l’edat de 67 anys, ha anunciat la revista El jueves, de la qual va ser un dels fundadors, juntament amb Romeu i José Luis Martín.

Nascut al barri de Sants de Barcelona el 1953, la seva afició pel còmic es remunta a la seva infància i als 14 anys ja treballava com a ajudant del dibuixant Raf. Posteriorment, va viatjar per Europa i va recalar a Londres i París, on va quedar influenciat per revistes com ‘Hara-Kiri’ i ‘Hara-Kiri Hebdo’.

Durant la seva trajectòria com a ninotaire va col·laborar amb nombroses revistes, humorístiques i d’altres tipus, i diairs. A més d’El Jueves, va publicar els seus dibuixos a revistes adreçades a públic adult com Mata Ratos –que va dirigir-, Por Favor, Muchas Gracias!, El Papus, Barrabás, Muy Interesante, Playboy, Interviú, Clímax; a revistes infantils com Oriflama, Patufet, Pulgarcito, TBO, i a diaris com El Periódico de Catalunya, entre altres.

Com a humorista gràfic ha publicat àlbums com ¡Somos bestias, no máquinas! (Estrip, Barcelona, 1991), Mi puta vida (Astiberri, 2015) –una autobiografia personal i professional-  o ǃApaga y vámonos! (Diminuta, Barcelona, 2019).

Com a productor i guionista televisiu va treballar en diverses produccions de TV3, TVE, Cuatro, Tele 5 i Antena 3 amb sèries i programes com Locos por la tele, Historias de la puta mili, Quico el progre, Médico de familia, o Al salir de clase, Señor alcalde, Joc de Mentides o Filiprim.

Roca va ser productor executiu de la pel·lícula documental Balseros, sobre històries d’immigrants cubans als Estats Units, que va ser nominada a l’Oscar de Hollywood al Millor Documental del 2003.Manel actuarà a la Mirona de Salt davant 1.000 persones

Salt

Els Castellers de Vilafranca reprenen els assajos aquest divendres després de més d’un any d’aturada

Vilafranca del Penedès

Planter musical

BARCELONA

L’Alt Empordà farà visitables virtualment 65 monuments

VENTALLÓ
Fernando Trueba
Director de cinema

“Somio molt en els guions i les pel·lícules”

Barcelona

Les Bernardes reivindica Tino Casal com a pintor, escultor i dissenyador

salt
art

Torna la Nit dels Museus de Barcelona

CINEMA

‘Poppy Field’, premi Talents del D’A Film Festival

Els sons cubans prenen la Sala 11 del Festival D’Primavera de maig

Girona